Новини культурного життя міста

11 березня 2015 року у Глухові відбулося відкриття нової експозиції музею « Історії євреїв Глухівщини».

євреїНа урочистостях, присвячених цій події були присутні міській голова Бурлака Юрій Олександрович, начальник відділу культури Васильєва М.І., директор Ямпільського краєзнавчого музею Тахтай Олена Іванівна, редактор газети « Ямпільський край» Тахтай Олександр Остапович, куратор соціальних програм Харьківського відділення « Джойнд» Олег Хаєт, виконувач обов`язків голови Сумського благодійного центру « Хесед-Хаім» Шерстюк Олена та представники єврейських громад міст Конотопа та Шостки.
На адресу музею надійшли вітальні телеграми від Президента Єврейської ради України О.С.Сусленського, громадської організації « Харьківський музей Холокосту», краєзнавця В.Назарової з Москви та мешканців Канади та США. Міський голова відзначив внесок Часницького М.М. –директора музею «Історії євреїв Глухівщини» в розбудову музейної справи міста та популяризацію історичної спадщини Глухівщини.
На відкритті нової експозиції був підведений своєрідний підсумок кропіткої роботи по створенню музею, який став результатом співпраці міської влади, єврейської громади, колективу міського краєзнавчого музею та жителів Глухова, небайдужих до свого минулого.

____________________________________________________________________

В ГЛУХОВІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ МІСТА

У рамках відзначення свята в місті було передбачено проведення ряду заходів. З поміж них – мітинг-реквієм, присвячений 71-й річниці визволення Глухова від німецько-фашистських загарбників «Не згасне пам’ять поколінь».

Розпочався мітинг прологовим виступом зразкової дитячої естрадної студії «Добрий вечір» (керівники Тетяна Карпенко, Євген Станкевич) та солістки міського палацу культури Юлії Демидчик. До глухівчан з вітальними словами та побажаннями миру і спокою звернулись міський голова Юрій Бурлака, народний депутат України Андрій Деркач, свідок подій найжахливішої війни, ветеран Великої Вітчизняної війни, Володимир Шебанков, Преосвященнійший Роман, єпископ Конотопський і Глухівський.
Завершився мітинг покладанням квітів до святого місця для всіх городян – Меморіалу загиблим воїнам.
Продовженням свята стала концертна програма «Тобі, рідне місто, натхнення й талант», де в любові рідному Глухову зізнавались його талановиті та обдаровані мешканці. Свою високу творчу майстерність в котрий раз демонстрували солісти та колективи міського палацу культури, КЗ «Глухівська школа мистецтв ім. М. Березовського» та відомі виконавці міста.
Слід відмітити високу виконавську майстерність квартету під керівництвом Алли Ковальової, що радували гостей свята українським попурі, креативний виступ вокального ансамблю «Альянс» (керівник Ксенія Тригубенко) та патріотичну крапку концерту від студентів ГНПУ ім. О. Довженка. Задавали настрій та безперервний ритм святу гармонійна ведучі Яна Махоня та Андрій Гурець.

_____________________________________________________________________

ГЛУХІВЧАНИ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА В УКРАЇНІ

Глухівчани зібралися біля міської Дошки пошани для підняття Державного Прапору України.

Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся міський голова Юрій Бурлака: -Прапор є символом патріотизму нашої країни. Тож бажаю усім бути вічними патріотами нашої держави, бо тільки патріотизм і згуртованість виведенас вперед, до мирного, стабільного життя,- зазначив посадовець.

Під звуки Державного Гімну України заступник голови міської організації ветеранів війни, праці і Збройних Сил України Анатолій Голуб, депутат міської ради Сергій Деркач та голова студентського самоврядування Глухівського агротехнічного інституту ім. С.А. Ковпака СНАУ Єлизавета Забара підняли синьо-жовний стяг.

Відтак розпочалася урочиста церемонія пронесення 100-метрового Державного Прапора України до пам’ятного знака Т.Г. Шевченку, де відбулося урочисте покладання квітів.

Під час ходи сотні глухівчан змогли доторкнутися до частинки державного символу України, відчути гордість за власну країну. Тож давайте пам’ятати не лише в святкові дні, що ми, українці – патріоти своєї держави, ми – її майбутнє!

 

_________________________________________________________

 

DSC_2394__

Пройшла щорічна традиційна вже 14-а церемонія нагородження одного з наймасшабніших міських конкурсів.

Перед проголошенням перших переможців з вітальними словами виступив міський голова Юрій Бурлака. «Сьогодні ми висловлюємо подяку та нагороджуємо тих людей, котрі особистою наполегливою працею чи трудом своїх колективів примножили здобутки нашого міста і заслуховують від нас шану та повагу», – зазначив очільник міста. – «І незважаючи на важкий у минулому році стан в економічному та політичному житті країни, нам за підтримки держаної влади, керівництва області та особисто народного депутата Андрія Деркача все ж вдалося реалізувати намічені цілі і виконати програму соціально-економічного розвитку по місту Глухів на 100%». У виступі міський голова торкнувся найзначущих подій, що відбулися в місті, прозвітував про виконані завдання у 2013 році, дещо сказав і про плани на майбутнє. І саме ця святкова церемонія нагородження, на думку керівника міста, є вшануванням людей, котрі дійсно своєю професійною працею, відданістю справі створюють ті результати, про котрі сьогодні ми говоримо з гордістю. Міський голова побажав усім, у першу чергу, здоров’я, нових звершень, професійних перемог, благополуччя, щастя та любові в родинах.

Зворушливо розпочалося вручення перших нагород у новій цього року номінації “Вітчизна, честь, обов’язок”. 

DSC_2360__

Зал аплодував стоячи, вітаючи на сцені інспектора прикордонної служби «Сопич» Миколу Уска та його колегу, інспектора прикордонної служби, інструктора кінологічного відділення прикордонної служби «Сопич» Руслана Божка. Ще раз із вдячністю та найкращими побажаннями звернувся до них Юрій Бурлака і вручив заслужені нагороди, свідоцтва професіоналів та пам’ятні подарунки.

Значні «Інвестиції року» у своє виробництво залучило товариство з обмеженою відповідальністю «Глухівський елеватор» на чолі з директором Олександром Мельником, за що також було відзначене нагородою професіоналізму. «Кращим трудовим колективом» стали співробітники комунального підприємства «Глухівський тепловий район» під керівництвом директора Андрія Рудяка. «Промислове виробництво» цього року на конкурсі представлене Глухівською філією товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничої фірми «Модуль» на чолі з директором Андрієм Орленком. Церемонію нагородження цим переможцям провів також міський голова.

DSC_2376__

«Лідером малого та середнього бізнесу» за минулий рік став керівник мережі підприємств роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та будівництва Володимир Гриб. У номінації «Транспорт, зв’язок, енергетична галузь» перемогу здобула чергова автостанції «Глухів» Олена Решетник. За професіоналізм у «Торгівлі та побутовому обслуговуванні» нагорода дісталася приватному підприємцю Надії Есмановій. Свідоцтва цим професіоналам вручила секретар міської ради Ніна Нанай.

Кращим у «Житлово-комунальному господарстві» став екскаваторник виробничого управління водогінно-каналізаційного господарства Іван Жеба. Голові правління ОСББ «Крупської-28» Миколі Феоктістовудісталася перемога у номінації «Суспільна активність». За «Золоті руки» звання професіонала року отримала керівник гуртка «Бісероплетіння» Глухівського міського центру дитячої та юнацької творчості Наталія Філатова. Ряду цих професіоналів свідоцтва вручив заступник міського голови Микола Колоша.

У галузі «Освіти» нагороду заслужила учитель фізики загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Оксана Юдіна. Завідувачу денним стаціонаром поліклінічного відділення Глухівської центральної районної лікарні Олені Жовнер вручили свідоцтво за перемогу в номінації «Охорона здоров’я». А у номінації «Фізична культура та спорт» перемогу тримав викладач-методист кафедри фізичного виховання Глухівського агротехнічного інституту ім. С.А.Ковпака СНАУ Марина Коняєва. Ці переможці отримали нагороди з рук іншого заступника міського голови Ірини Терещенко.

DSC_2423__

Самодіяльному композитору і виконавцю Миколі Євтушенку було вручене свідоцтво професіонала у номінації «Культура та аматорське мистецтво».Профі у «Приватній медицині» став завідувач приватним стоматологічним кабінетом Віктор Висоцький. В «Інформаційному просторі» кращими у 2013 році стали керівник ТОВ «Телерадіокомпанія «Глухів» Василь Ярмак та директор Глухівської студії місцевого радіомовлення «Радіо Глухів» Сергій Письмак. Заслужені нагороди вручила глухівчанам керуюча справами виконавчого комітету Глухівської міської ради Надія Геращенко.

Благочинний Глухівських церков протоієрей Олексій з теплими словами вдячності та привітання вручив нагороду начальнику відділу грошових виплат і компенсацій  управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Наталії Соколовій за перемогу у номінації «Соціальний захист».

Вихователю дошкільного навчального закладу Глухівського навчально-виховного комплексу: дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня №5 Тетяні Соболь дісталася нагорода в номінації «Серце, віддане дітям». «Відданість справі» продемонструвала учитель трудового навчання Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Ніна Грудина.DSC_2458__

Цим переможцям нагороди вручив директор Глухівського агротехнічного інституту ім. С. Ковпака СНАУ, депутат Глухівської міської ради Анатолій Литвиненко.

Глухівський міжрайонний прокурор Владислав Правдюк привітав та вручив свідоцтво переможцю в номінації «Законність та правопорядок»дільничному інспектору міліції Глухівського міського відділу УМВС України в Сумській області Володимиру Шутьку. А також нагородив вихованця судномодельного гуртка Глухівського міського центру дитячої та юнацької творчості Юрія Примакова за перемогу в номінації «Талант року».

Між урочистими моментами вручення свідоцтв присутні насолоджувалися прекрасною концертною програмою. Самодіяльні номери, підготовлені місцевими аматорами сцени, були не менш професійні та майстерні за ті справи, котрі здійснюють наші глухівчани у щоденній відданій праці.

DSC_2334__

___________________________________________________________________________

ДОЛУЧИЛИСЯ ДО МЕЦЕНАТСТВА

getImage_2__

З нагоди 120-річчя з дня освячення Трьох-Анастасіївського собору у день великого православного свята небесних покровительниць трьох святих Анастасій 11 листопада в Глухові пройшла благодійна акція «Відродження». Більше 30 тисяч гривень було зібрано завдяки благодійним внескам глухівчан для добудови ризниці, недільної школи і трапезної для бідних біля Трьоханастасіївсьго собору.

У сквері Терещенків поряд з храмом була організована виставка-продаж дитячих виробів від різних гуртків. А в школах міста пройшли благодійні ярмарки.

У рамках акції в міському Палаці культури відбулася концертна програма за участі творчих колективів та виконавців міста. На сцену для вітального слова були запрошені міський голова Юрій Бурлака та єпископ Конотопський і Глухівський Преосвященніший Роман.

Окрасою концерту став народний камерний хор духовної музики міського Палацу культури під керівництвом Катерини Кобзар, який, до речі, саме цього дня відсвяткував свій 23-й день народження. Порадували своїм мистецтвом солісти та творчі колективи МПК, Глухівської школи мистецтв, ГНПУ ім. О. Довженка, школи-інтернату. Фінальну крапку концертної програми поставив квартет священнослужителів під керівництвом Владики Романа, які побажали всім мирянам «Многая лета».

Крім того, у холі Палацу культури була представлена виставка-продаж картин і книг нащадка відомого глухівського роду меценатів Мішеля Терещенка.

getImage_1__

DSC_7458__

DSC_7488__

DSC_7496__

____________________________________________________________________________

ГЛИНСЬКІ ДЗВОНИ

Друк

1

Древній Глухів, який по праву вважається духовною столицею нашого краю, що дав всьому світові відомих композиторів Максима Березовського та Дмитра Бортнянського,тепло зустрічав шанувальників духовного співу. Розпочався фестиваль 28 жовтня у міському палаці культури засіданням круглого столу на тему: «Роль мистецтва у морально-естетичному та духовному вихованні молоді» за участю представників влади та духовенства.

29 жовтня розпочалась сама фестивальна програма. З вітальним словом до присутніх звернулись начальник управління культури, туризму, національностей та релігій Олена Петрівна Мельник, секретар міської ради Ніна Іванівна Нанай та Преосвященнійший Роман, єпископ Конотопський і Глухівський.

Свою фестивальну програму представили народний аматорський хор духовної музики КЗ «Глухівський міський палац культури» під керівництвом Катерини Кобзар, підхопили естафету хор духовної музики Спасо – Преображенської церкви з м. Кролевець (кер. Лариса Овчар), жіночий академічний хор Глухівського НПУ ім. О.Довженка (кер. Наталія Гречаник), академічний хор КЗ «Глухівська школа мистецтв ім..М.Березовського» (кер. Тетяна Тахтамиш), відомий твір Каччині «Ave Maria» прозвучав у виконанні дитячої школи мистецтв з м. Шостки, постійний учасник фестивалю – академічний хор Лебединського педагогічного училища ім. А.С. Макаренка (кер. Віктор Полоз) виконав твори М.Березовського, П. Чеснокова. Свою майстерність показали й гості з м. Запоріжжя – Архієрейський хор Свято–Покровського архієрейського собору, який, окрім духовного співу, в подарунок всім присутнім виконав  авторську пісню керівника колективу Ірини Лічманової-Орел «Казачья походная».

З особливим трепетом зустрічали глядачі сестер Молчанського монастиря Різдва Пресвятої Богородиці м. Путивль (Керівник .Н.Зайцева)

У чудовому виконанні Архієрейського хору Вознесенського кафедрального собору (кер. Олена Клімова) глядачі почули твори, які  виконуються під час церковних служб.

Завершилася концертна програма фестивалю виступом академічного хору Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Дмитра Бортнянського (кер. Роман Ткаченко).

Всі учасники фестивалю отримали дипломи та цінні подарунки від  начальника управління культури, туризму, національностей та релігій О.П.Мельник , а Владика Роман побажав всім присутнім  Многая Лєта.

 

2

 

___________________________________________________________________________

 

1 ВЕРЕСНЯ У СЛАВНОМУ МІСТІ

1_3

У Глухові в перший день осені відзначали одразу три свята –

70-у річницю визволення міста від фашистських загарбників,

День Міста та День Знань.  

Цього святкового дня відбулась цікава культурно-розважальна програма, де глухівчани та гості міста мали змогу познайомитись  з творчими доробками, представленими на виставці, розгорнутій на «стометрівці», вибрати собі розваги та купити всякого краму на ярмарку.

Гарний настрій подарував жителям міста духовий оркестр міського палацу культури, учасники якого запропонували музичні твори воєнної тематики, вальсові мелодії, сучасну музику.

О 19-30 розпочались офіційні урочистості та святковий концерт солістів та колективів міського палацу культури зі святковою програмою «Зі святом, моє рідне місто, благословенне й вічно молоде». У виконанні Сергія Іванченка, Лариси Сидоркіної, Юлії Демидчик, Світлани Макаренко, Тетяни Карпенко, Олександра Ланіна, Юрія Мешкова, Олександра Сокола, квартету  під керівництвом Євгена Дзекелева, народного чоловічого квартету звучали пісні об’єднані воєнною тематикою.

До вітального слова на сцену були запрошені міський голова Юрій Бурлака та депутат обласної ради, голова депутатської групи «За розвиток півночі Сумщини», виконавчий директор  ДП «Енергоатом» Олег Бояринцев.

Юрій Олександрович вручив заступнику голови Глухівської громадської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил України Анатолію Петровичу Голубу Почесну відзнаку Глухівської міської ради «За заслуги перед містом». 

З визначними святами співпало і професійне свято – День підприємця, тож під час концертноїї програми відбулось нагородження грамотами та подяками Глухівської міської ради підприємців міста, а Олег Анатолійович Бояринцев вручив подяки кращим курсантам клубу «Мужність».

Жодне свято не буває без подарунків. По завершенні офіційної частини святкову програму продовжили пісочна анімація групи «Конкордія», заслужені артисти України, дует баяністів «Віва» та DJ «Макіс» за підтримкою народного депутата України, почесного громадянина міста Андрія Леонідовича Деркача.

Кульмінацією свята став яскравий феєрверк на честь славного міста.

 

1_2

1_1

 

__________________________________________________________________________

                                           «ТАЛАНТАМИ УСЛАВЛЕНА ЗЕМЛЯ –

                                                   ЦЕ РІДНА СУМЩИНА МОЯ»

IMG_5126__

Кращі митці Глухова представили творчий звіт в рамках ІІ етапу обласного культурно-мистецького фестивалю, присвяченого визначній ювілейній даті – 75-й річниці утворення Сумської області.

 «У 17 столітті Глухів називали одним із найбільших культурних центрів країни, який подарував світові видатних постатей. У колишній гетьманській столиці навчалися духовної музики славні уродженці Сумщини Дмитро Бортнянський і Максим Березовський. Нині культурно-мистецьке життя Глухова не менш змістовне і насичене», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Тамара Іщенко під час відкриття фестивалю. За її словами, у місті активно розвиваються осередки народної творчості, процвітає культура, а разом з тим – і саме місто.

IMG_4869__

Знайомство з Глуховом розпочалося у фойє обласного академічного театру драми і музичної комедії ім. М. Щепкіна, де було розгорнуто виставку досягнень соціально-економічного розвитку міста «Розвиток. Шляхи. Досягнення», а також виставку декоративно-ужиткового мистецтва «Мальовничі барви Глухова». Делегацію від Глухова на урочистостях представляли міський голова Юрій Бурлака та начальник відділу культури міської ради Маріанна Васильєва. На свято до глухівчан також завітали владика Роман, заступник голови Сумської обласної ради Валерій Толбатов та начальник управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації Олена Мельник.

Для великої аудиторії виступили глухівські аматори сцени: народний   ансамбль танцю «Полісяночка», народний аматорський камерний хор духовної музики міського палацу культури, вокальний квартет Глухівського агротехнічного інституту ім. С. Ковпака СНАУ, оркестр народних інструментів школи мистецтв ім. М. Березовського», вокалісти Ксенія Тригубенко та Сергій Іванченко та інші таланти Глухова.

У рамках свята найкращих представників міста нагороджено почесними відзнаками. За плідну творчу діяльність, вагомий особистий внесок у відродження духовних цінностей та національних традицій грамоти голови Сумської обласної державної адміністрації вручили фотохудожнику-аматору Олександру Федорченку і керівнику народного аматорського камерного хору духовної музики Глухівського міського палацу культури Катерині Кобзар. За вагомий особистий внесок у розвиток галузі культури Подяками Сумської обласної ради нагородили приватних підприємців, меценатів Сергія Деркача та Анатолія Москаленка.

За плідну працю, високу професійну майстерність та високий рівень організації і проведення ІІ етапу обласного культурно-мистецького фестивалю «Талантами уславлена земля – це рідна Сумщина моя!» грамоти управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації вручили колективам Глухівського міського палацу культури, Глухівського міського краєзнавчого музею, Глухівської школи мистецтв ім. М. Березовського.

IMG_4950__IMG_4981__IMG_5031__

 

____________________________________________________________________________

 

                                                   ВЕСННЯНІ УРОЧИСТОСТІ 

DSC_2437__Компліменти, посмішки, квіти і прекрасний настрій – усе це створювало неймовірну святкову атмосферу 6 березня в міському Палаці культури, де до Міжнародного дня прав жінок та миру влаштували пишне свято.

 Із вітальним словом до всіх глухівчанок звернувся міський голова Юрій Бурлака. Побажавши найміцнішого здоров’я, творчого натхнення, омріяного жіночого щастя, сімейного благополуччя, турботи та поваги, він провів церемонію нагородження, вручивши грамоти Глухівської міської ради.

Щирі вітання та нагороди від міського голови отримали перевізник пасажирів на міських маршрутах загального користування Ніна БУЙДА,  маляр Глухівського виробничого житлового ремонтно-експлуатаційного комунального підприємства Валентина МАРЧЕНКО, бібліотекар Глухівської школи мистецтв ім. М. Березовського Валентина МАРТИНЕНКО, заступник директора з методичної роботи Глухівської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів ім. М.І. Жужоми Ірина КУТНЯК, бухгалтер, спеціаліст ІІ категорії централізованої бухгалтерії відділу освіти Глухівської міської ради Лариса ТЕРЕЩЕНКО, вихователь Глухівського дошкільного навчального закладу «Ромашка» Тетяна БУДНІК, помічник вихователя Глухівського дошкільного навчального закладу «Журавка» Валентина СЛЕПІНІНА та учитель початкових класів Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Людмила ЗЕЛЮКІНА.

  Весняний настрій гостям свята дарували зі сцени солісти та творчі колективи міського Палацу культури.

DSC_2442__     DSC_2443__DSC_2444__

DSC_2445__

   Святковий настрій глухівські артисти створювали не тільки для жінок нашого міста. У Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії ім. Щепкіна 5 березня відбулися урочистості з нагоди Міжнародного жіночого дня. Сюди привітати прекрасних представниць людства приїхали глухівський народний чоловічий вокальний квартет, народний аматорський ансамбль танцю «Полісяночка» та вокалістка Глухівського міського палацу культури Світлана Макаренко.

 Найтепліші слова привітань та побажань адресували жіноцтву Сумщини голова облдержадміністрації Юрій Чмирь та голова обласної ради Геннадій Михайленко.

l_ELhyRScqM__

 ________________________________________________________________________

 

 

                                   DSC_9216__

Накануне великого православного праздника Крещения Господня 18 января в Глухове прошла традиционная уже 12-я церемония награждения одного из самых масштабных городских конкурсов «Профессионал года-2012».

Началось действо фотопрезентациею о развитии города за последний год, о достижениях в различных областях, о результатах деятельности органов власти, коммунальных служб и т.д.. Перед вручением первых отличия с приветственными словами выступил городской голова Юрий Бурлака. Он отметил, что такая торжественная церемония награждения – это чествование людей, которые действительно своим трудом, преданностью делу прославляют не только свою профессию, но и город. Мэр пожелал всем, в первую очередь, здоровья, новых свершений, профессиональных побед, благополучия и счастья в семьях.

Получить такие положительные показатели можно было только совместным трудом, усилиями, которые приложили каждый житель города, предприниматели, власти, учреждения, организации и предприятия, отметил городской голова. Отдельную благодарность за поддержку и возможность реализовать задуманное он выразил депутатам Глуховского городского совета, Сумском областном совете, лично первому заместителю председателя Олег Бояринцев, а также народному депутату, почетному гражданину Глухова Андрею Деркачу.

 

DSC_9226__Также глава города поделился планами на будущее, конкретно рассказал, что именно будет сделано в 2013 году.

Учитывая личный вклад в социально-экономическое и культурное развитие города в соответствии с представлений исполнительный комитет Глуховского городского совета присвоил звание профессионалов в следующих номинациях:

«Событием года» стало открытие на базе Глуховского колледжа имени Сидора Артемьевича Ковпака Глуховского агротехнического одноименного института Сумского национального аграрного университета . Свидетельство «Профессионал года-2012» городской голова вручил директору агротехнического института им. С.А.Ковпака СНАУ Анатолий Литвиненко.

DSC_9228__Также Ю. Бурлака наградил директора общества с ограниченной ответственностью «Шалигинське» Николая Козлова в номинации «Инвестиция года» и частного предпринимателя Владимира Прокопенко в номинации «Лидер малого и среднего бизнеса».

В номинации «Законность, правопорядок, защита» победителем признан Сергей Буханистого – заместителя начальника Глуховского городского отдела Управления Министерства Внутренних Дел Украины в Сумской области.

Благочинный Глухивских церквей протоиерей Алексий с теплыми словами благодарности и поздравления вручил награду наместнику Покровской общины протоиерею Георгию в номинации «Событие года»,9233__чем стало открытие и освящение храма в монашеских источниках.

Среди работников транспорта, связи и энергетической отрасли лучшим определено перевозчика на городских маршрутах общего пользованиячастного предпринимателю я Олега Дмитренко . Победителем в номинации «Торговля и бытовое обслуживание» стал частный предприниматель Александр Якименко . Почетное звание «Профессионал года-2012» в номинации «Технический спорт» прием авсудомодельному кружок Глуховского городского центра детского и юношеского тво рчости Глуховского городского совета во главе стренер ом Никол й грудины й . Звание «Профессионал года» в номинации «Патриотическое движение» присвоено Кириллу Ященко , главному тренеру Глуховского военно-патриотического клуба «Мужество». Награды этим профессионалам вручила секретарь городского совета Нина Нана.

9238__В номинации «Жилищно-коммунальное хозяйство» звание «Профессионал года» присвоено столяру 4-го разряда производственного жилищного ремонтно-эксплуатационного коммунального предприятия Виктору Ахтырку .

Награду в номинации «Милосердие» получила социальный работник отделения социальной помощи на дому территориального центра социального обслуживания населения управления труда и социальной защиты населения городского совета Ольг а Яловенко . А заместитель заведующего отделением социальной помощи на дому Надежда Прошакбыла награждена в номинации «Социальная защита» . Звание «Профессионал года» в номинации «Преданность делу» получил руководитель фотокружка центра детского и юношеского творчества Глуховского городского совета Анатолий Архипенко . Ряда этих профессионалов свидетельства вручил заместитель городского головы Николай Колоша.

Следующие четыре победители получили награды из рук другого заместителя городского головы Ирины Терещенко. В номинации «Образование» победителем определено учителя начальных классов Глуховской общеобразовательной школы I-II ступеней № 1 Валентину Терещенко . В сфере здравоохранения победу одержала сестра-хозяйка отделения реанимации центральной районной больницы Ольга Мишатке на . Звание «Профессионал года» в области культуры и любительского искусства заслужила Татьяна Чиглинцева , преподаватель коммунального заведения школы искусств им. Максима Березовского. Звание «Профессионал года» в номинации «Талант года» присвоено студентке 5 курса Глуховского национального педагогического университета имени Александра Довженко Оксане Тригубенко .

9242__Звание «Профессионал года» в номинации «Сердце, отданное детям»получила медицинская сестра Глуховского городского центра социальной реабилитации детей-инвалидов управления труда и социальной защиты населения городского совета Елена Головач. Свидетельство о присвоении звания «Профессионал года» в номинации «Педагогический поиск» вручен учителю украинского языка и литературы Глуховской общеобразовательной школы I-II ступеней № 4 Елене Ковалевой. В номинации «Молодежный лидер года» победителем определено голову профсоюзного комитета студентов и аспирантов Глуховского национального педагогического университета имени Александра Довженко Инну Савицкую. А победитель в номинации «Общественная активность» – это председатель квартального комитета села СлипородТатьяна Пилипенко.

Последние в этот вечер заслуженные награды вручила глуховчане управляющая делами исполнительного комитета Глуховского городского совета Надежда Геращенко.

Между торжественными моментами вручения свидетельств присутствующие наслаждались прекрасной концертной программой. Самодеятельные номера, подготовленные местными любителями сцены, были не менее профессиональные и мастерские за те дела, которые осуществляют наши глуховчане в ежедневной преданной труда.

 

9235__    9234__

9236__     9237__

9239__     9240__

9241__

9243__       9244__

DSC_9232__

__._._080__        __._._090__

9246_2__